Place to Bieb

Vanaf 1 december is de Bibliotheek Midden-Brabant weer aanwezig in Haaren in de vorm van een zogenaamde “Place to Bieb”. Dit betekent dat er een wisselcollectie van romans, groot letterboeken en prentenboeken aanwezig is die geleend kan worden. De geleende boeken, kun je op deze plek ook weer inleveren of verlengen. Voor gereserveerde boeken hoef je niet meer naar Oisterwijk, maar die kun je voortaan hier ophalen. Daarnaast zijn er tijdschriften en kranten die je daar gratis kunt lezen.

De “Place to Bieb” heeft dezelfde openingstijden als Den Domp en elke maandag, woensdag en donderdag van 10.30 uur tot 12.30 uur zijn er vrijwilligers aanwezig om je te helpen.

Programmering

De Bibliotheek is al geruime tijd in Den Domp actief met een gratis Klik & Tik training die druk bezocht is. Deze activiteit wordt uitgebreid met een gratis IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) inloopspreekuur. Bij het IDO spreekuur kun je terecht voor allerlei vragen die te maken hebben met websites van de overheid. Bijvoorbeeld voor (aan)vragen over belastingen, toeslagen, pensioen, rijbewijs, DigiD etc. Per 17 november is er elke donderdag van 10.30-11.30u een medewerker aanwezig om je daarbij te helpen.
Ook wordt je bij de “Place to Bieb” op de hoogte gehouden van activiteiten die de Bibliotheek organiseert door middel van flyers, die daar worden gepresenteerd.

Boekenpunt

Het huidige Boekenpunt waar veel mensen gebruik van maken, blijft gewoon bestaan naast de nieuwe “Place to Bieb”. De vrijwilligers die hieraan verbonden zijn (waarvan een aantal op de foto), gaan ook de “Place to Bieb” runnen. Je kunt dus bij de vertrouwde gezichten terecht om boeken te ruilen of te lenen.

Je bent van harte welkom bij deze “Place to Bieb”!